تحقیق پورتال و كاربری آن

تحقیق پورتال و كاربری آن تحقیق پورتال و كاربری آن

دسته : -فناوری اطلاعات

فرمت فایل : word

حجم فایل : 170 KB

تعداد صفحات : 70

بازدیدها : 317

برچسبها : دانلود تحقیق پیشینه تحقیق

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

تحقیق پورتال و كاربری آن

تحقیق پورتال و كاربری آن

بخشهایی از متن:

تعریف اولیه پورتال بسیار ساده است : "مکانی (Hub) که ساده ترین کاربران اینترنت با رجوع به آن بتوانند به راحتی از  سرویس های متداول در اینترنت بهره مند شوند و یا  اطلاعات مورد نیاز خود در  را بدست آورند ". هریک از این کلمات دقیقا نشان دهنده ویژگی خاصی از پورتال هستند :

مکان : در اکثر موارد  پورتال به عنوان یک وب سایت با ویژگی های خاص شناخته می شود. این وب سایت می تواند  یک واسط (Interface) بین کاربران و تعدادی وب سایت زیر مجموعه پورتال باشد و یا اینکه به عنوان وب سایتی واسط، بین کاربران و اینترنت قرار گیرد. اما  تعاریفی نیز وجود دارند که مستقیما از لغت وب سایت استفاده نکرده در  این مورد سکوت می کنند : "پورتال دروازه ای است به سایتهای دیگر " و یا "پورتال نقطه ورود کاربران به اینترنت است " .

ساده ترین کاربران : کاربرانی که به پورتال مراجعه می کنند ، لزوما کاربران حرفه ای اینترنت نیستند. پورتال این توانایی را به کاربران می دهد که حتی کم تجربه ترین آنها بتواند از اطلاعات و سرویسهای ارائه شده استفاده کند . بر حسب نوع پورتال ، کاربران آن نیز متفاوتند و شامل کاربران معمولی ، مشتریان ، تولیدکنندگان ، کارمندان سازمان و... باشند .

سرویس های متداول در اینترنت : هر وب سایتی بر حسب نوع فعالیت کاری خود ارائه دهنده سرویس خاصی است . اما یک پورتال باید توانایی ارائه سرویس های عمومی باشد نظیر سرویس پست الکترونیک رایگان ، انجمن ،تالار گفتگو ، اخبار ، نقشه های مرتبط با موضوع پورتال ، جستجو در سایتهای زیر مجموعه و اینترنت ، شخصی سازی توسط کاربر و شخصی سازی توسط پورتال(Tailoring) باشد . در پورتالهای تجاری خدمات خرید و فروش آنلاین ، ارائه کاتالوگ و سیستمهای پرداخت لحاظ می گردند .

...

پورتالهای سازمانی ( B2E )

1- EIP یا Enterprise Information Portals

این پورتال که برای استفاده کارمندان و به منظور بهبود روند دسترسی افراد به اطلاعات ، به اشتراک گذاشتن اطلاعات مختلف و کار بر روی اطلاعات طراحی می گردد . با استفاده از EIP می توان پروسه ها و کنترل روند اجرای فرآیندهای  سازمان، مخزن اطلاعات  (Data Warehouse)  ، برنامه های کاربردی در سطح سازمان را یکپارچه کرد .

EIP امکان دسترسی کارمندان به انواع دیگر پورتال نظیر e-business Portal و پورتالهای شخصی را فراهم می آورد . به صورت خلاصه می توان گفت که EIP ، برنامه ای است که  شرکتها را قادر می سازد تا به کاربران اجازه دهند تا به اطلاعات درون سازمانی آنها  دسترسی داشته باشند ، آنها را شخصی کنند و در انتها بر حسب اطلاعات موجود تصمیم درستی  بگیرند.

انوع  این نوع پورتال عبارتند از :

       1-1 Business intelligence portals

  Business intelligence شامل برنامه هایی است که برای جمع آوری ، ذخیره سازی ، تحلیل و دسترسی به اطلاعات بکار می روند وبه کاربران این اطلاعات اجازه می دهد که بر حسب این اطلاعات بهترین تصمیم گیری انجام دهند . همچنین  این نوع پورتال، از انواع پورتالهای سازمانی است که   به کاربران امکان می دهد تا به پورتال دسترسی داشته  و گزارش هایی را وارد بانک اطلاعاتی سازمان نمایند .این اطلاعات -که کاملا به روز هستند  - در تصمیم گیری های استفاده کنندگان تاثیر زیادی دارند .IBM و Oracle از ارائه دهندگان این نوع پورتال هستند.

         1-2 Business area (Intranet) portals

 پورتالهایی که تنها عملکردهای خاص درون سازمانی را شامل می شوند . Authoria وPeopleSoft در زمینه مدیریت منابع انسانی ، SAP Portal  و Oracle در زمینه ERP ، Siebel در زمینه بازاریابی و فروش از ارائه دهندگان این نوع پورتال هستند. این نوع پورتال به کارمندان کمک می کند که به اطلاعات ذخیره شده در سازمان ذخیره شده اند دسترسی داشته باشند و از آن برای هدف تعیین شده استفاده کنند.

         1-3  Role portals

این نوع پورتال سه نوع مدل تجاری  (Business Model) را پشتیبانی می کند. بدین صورت که برای هریک از انواع B2E ، B2C و B2B خدماتی ارائه می دهد .

این پورتال در محدوده B2E ، به کارمندان اجازه می دهد تا به اطلاعات مورد نظر خود دسترسی داشته باشند. خروجی این نوع پورتال قابل شخصی سازی است.. در محدوده B2C به شرکت اجازه می دهد که با مشتریانش ارتباط برقرار کند. در این محدوده خدماتی نظیر سفارش دهی ، صدور صورتحساب ، پشتیبانی و پیگیری انجام فرایند به صورت الکترونیکی را فراهم می کند. در محدوده B2B این نوع پورتال به شرکت اجازه می دهد که نحوه انتقال اطلاعات ، فعالیتهای تجاری و فرایندهای  بین خود و تولید کنندگان، شرکت های همکار و توزیع کنندگان  خود را کنترل نماید .

2-   e-Business (Extranet) Portals

          این نوع پورتال دارای سه  زیر مجموعه است :

       2-1  Extended enterprise portals

 این نوع پورتال در محدوده B2B به شرکتهای همکار و تولید کننده  اجازه می دهندکه به Exteranet  شرکت دیگر دسترسی داشته باشند . در این حالت خدماتی نظیر سفارش کالا ، مطرح کردن درخواست مناقصه  مورد استفاده قرار می گیرد . در محدوده B2C این نوع پورتال به مشتریان  اجازه می دهد که به Extranet شرکت  دسترسی داشته باشند و خدماتی نظیر سفارش کالا ، صدور صورتحساب و خدمات مشتری  دریافت نمایند.

       2-2 e-Marketplace portals

این نوع پورتال به کاربران اجازه می دهند که کالاهای خود را برای خرید و یا فروش بر روی پورتال قرار دهند. این نوع پورتال ارتباط بین خریدار و فروشنده را برقرار کرده و با ارائه اخبار و اطلاعات مرتبط با موضوعی که در آن زمینه فعالیت می کند به کاربران سایت کمک می کند تا تصمیم گیری درستی داشته باشند.

        2-3 ASP portals

این نوع پورتال ، در محدوده B2B  بوده و به کاربران خود اجازه می دهد تا خدمات و کالاهای موجود را اجاره نمایند . نمونه های این نوع پورتال عبارتند از :

                   Portera’s ServicePort

                   Salesforce.com

                   SAP’s MySAP.com 

                   Oracle’s oraclesmallbusiness.com

...

هر یك از این روشها و ابزارها، مبتنى بر نیازى خاص و در جهت رفع مشكلات مبتلا به ابداع و به خدمت گرفته شده اند. پورتال هاى سازمانى نیز با در نظر گرفتن نیازهاى اطلاعاتى حوزة تجارت الکترونیکى طراحى و بكارگیرى شده‎اند. امروزه كمتر مؤسسة یا سازمان بازرگانى را می‎توان یافت كه از فناورى پورتال بى بهره باشد و از آن در جهت پشتیبانى از اهداف سازمانى استفاده نكرده باشد. پورتال هاى سازمانى جداى از خدماتى كه در عرصة باز سازمان با اعمال مدیریت متمركز ارائه مى كنند، فرصت‎هاى بازرگانى نوینى را متناسب با توان اقتصادى و اجرایى سازمانها فراهم می‎نمایند. این بدان مفهوم است كه پورتال هاى سازمانى در راستاى دو هدف اصلى خود یعنى مدیریت متمركز اطلاعات و ارائة خدمات اطلاعاتى روزآمد به كاربران و مشتركین خود و نیز به دلیل برخوردارى از ویژگى تعامل میان كاربران و سازمانهاى عضو، زمینة همكاری‎هاى متقابل و امكان بهره‎بردارى از توانهاى حرفه‎اى و سرمایه‎گذارى طرفهاى درگیر در فعالیت‎هاى بازرگانى را فراهم می‎سازند. آنچه در پى مى آید، تشریح نقش و كاركرد تسهیل کننه پورتال هاى سازمانى در تجارت الکترونیکى است.

>b/< كلید واژهها>B<
فناورى اطلاعات، پورتال، پورتال هاى سازمانى، تجارت الكترونیكى، اقتصاد دیجیتال، عملیات تجارى، سرمایه گذارى مشترک، بازگشت سرمایه، E 2 E B 2 E B 2 C B 2 B.

1. >b/<

 


خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید